Ångmannen

Mikael Lindberg från Vallentuna startade sitt företag Ångmannen AB* med en affärsidé om att tvätta stall med ånga. Det fungerade mycket bra och han insåg att här fanns det ett sätt att få det helt rent i stallen på ett snabbt och effektivt sätt.

* Som fram till 2014 hette Clean Stable Mälardalen

Höga krav på renlighet.

Bristfällig rengöring kan inte bara sprida sjukdomar mellan hästar utan också orsaka rester av olika preparat, som till och med kan ge ett positivt resultat vid ett dopingtest. I och med dessa risker så har kraven på rengöringen i stallen ökat, varför ånga har blivit ett intressant alternativ till det både tidskrävande och ineffektiva arbetssätt som idag ofta används.

Utmaningar i verksamheten.

Mikael Lindberg berättar om de problem han kan stöta på: – Dels är det strömförsörjningen, maskinerna kräver 3-fas och 16 A, men det brukar oftast gå att lösa. Dels så sitter smutsen många gånger riktigt hårt, men med värmen från ångan i kombination med en borste så blir det rent ändå.

Många nöjda kunder.

Ångmannen AB har hela Mälardalen som arbetsområde, men behöver oftast inte lämna hemkommunen.

– Jag bor i Vallentuna där det sägs att var femte invånare är en häst, så helt klart finns det en lokal marknad, säger Mikael Lindberg med ett leende.

– Förut tvättade vi själva med högtryck och desinficeringsmedel men nu med Ångmannen AB som ångar boxarna så vet jag att det verkligen blir rent. Det är bekvämt också för vi slipper tömma boxarna, berättar Eva Isacsson Sjunnesson på HorseNature.

En annan av företagets nöjda kunder är  på Bero rid & sport som instämmer:-Vi tvättade också själva och ibland köpte vi in tjänsten. Nu när Micke rengör åt oss så går det fort, det är smidigt och resultatet blir mycket bra.

När Eva Isacsson Sjunnesson och Berith Håkansson får frågan om de vill rekommendera Ångmannen AB, så är svaret samstämmigt från dem båda: -Ja, det vill vi verkligen göra!

Om framtiden.

– Ja, resultatet efter en ångtvätt är strålande och jag är nöjd, kunderna är nöjda och det finns en stor marknad för tvätt med ånga även utanför stallen. Jag ser stora möjligheter i ångrengöring men det jag mest skulle vilja ha är ett specialmunstycke för rengöring av boxgaller. Jag vet att det går att få munstycken specialgjorda, så vi får se vad Tecnovap kan hjälpa mig med, säger Mikael Lindberg.

Läs mer om Ångmannen AB.

Ångmannen AB har en hemsida www.angmannen.se där det går att läsa mer om hans olika arbetsområden och där det också finns många före -och- efterbilder från några representativa uppdrag.

Uthyrning av ångtvättar och annan städutrustning

Vi har både ångtvättar, skurmaskin med ånga, kombiskur, singelskur och våtsug till uthyrning. Ångtvättarna hyr vi ut med ett färdigt tillbehörspaket som täcker de flesta användningsområden. Vi har även större ångtvättar för uthyrning samt ett antal specialmunstycken som behövs för att få bästa resultatet.

Ring 08 5580 7097 eller mejla till uthyrning@tecnovap.se. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00 – 16.00. Avvikande öppettider kan förekomma under semestertider och allmänna helger såsom påsk och jul.

Klicka här för uthyrning