Heart of Sweden

I sin moderna anläggning i Hemse på södra Gotland ligger Heart of Sweden, som i huvudsak tillverkar bakverk för bake-off*. Standardsortimentet består av hjärtan i flera smaker och av mazariner i olika smaker, samt ett KRAV-godkänt sortiment. Företaget tillverkar tio miljoner hjärtan årligen, varav två miljoner till Alla hjärtans dag.

Satsar på kvalitet.

Sedan 2004 är företaget certifierat av BRC Global Standard for Food som garanterar att kvaliteten på produkterna håller en hög och jämn nivå, men också säkerhet och kvalitet i produktionen.

– Vi har idag ingen uttalat grön profil men däremot jobbar vi ständigt med att höja kvaliteten på våra produkter, berättar Linda Malmqvist, kvalitetsansvarig på Heart of Sweden.

Utmaningar i bageriet.

Anläggningen inbegriper en stor produktionslokal med en femradig bakmaskin och precis som för alla bagerier är rengöringen en utmaning. Kombinationen av fett, socker, choklad, sylt och deg på utrustning och transportband kräver kraftig rengöring och starka medel. Tidigare gjordes mycket av rengöringen av personalen, som skrubbade för hand.

– Alla i branschen vet hur det ser ut i ett bageri och vad som behövs för att få rent, men att använda stora mängder vatten som det blir från en högtryckstvätt eller starka rengöringsmedel var inget alternativ för oss. Vi ville inte riskera kvaliteten i våra produkter.

Inga mer kemikalier.

Beatrice Ottfalk, platschef på Heart of Sweden, kom ihåg att hon sett en ångtvätt från Tecnovap på en mässa och tyckte att ånga verkade vara ett intressant alternativ.

– Det var ju lite svårt att tro, att det skulle räcka med bara ånga. Men efter att ha fått se med egna ögon att det fungerade, köpte vi en ångtvätt direkt och det har vi inte ångrat!

Ångan breder ut sig.

Linda Malmqvist: -Tanken från början var att bara rengöra bakmaskinen, men nu ångtvättar vi även andra maskiner och andra ytor. Ångan funkar otroligt bra! Det är både snabbt och effektivt.

– Och glöm inte att det också blir desinficerat och miljövänligt, det är viktigt, inflikar Beatrice Ottfalk.

Max Taheri, säljare på Tecnovap, berättar: -Ånga kan användas på i princip alla ytor och bagerier har ofta problem med sånt som ånga är bra på att ta bort; som fett, socker, choklad, sylter, krämer och degrester på skrovliga golv. Och även om vi redan har många olika munstycken som standard, så kan vi alltid tillverka munstycken utifrån kundens önskemål.

* Bake-off innebär att produkten färdigställs på plats i butiken

Externa länkar.

Heart of Sweden

Uthyrning av ångtvättar och annan städutrustning

Vi har både ångtvättar, skurmaskin med ånga, kombiskur, singelskur och våtsug till uthyrning. Ångtvättarna hyr vi ut med ett färdigt tillbehörspaket som täcker de flesta användningsområden. Vi har även större ångtvättar för uthyrning samt ett antal specialmunstycken som behövs för att få bästa resultatet.

Ring 08 5580 7097 eller mejla till uthyrning@tecnovap.se. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00 – 16.00. Avvikande öppettider kan förekomma under semestertider och allmänna helger såsom påsk och jul.

Klicka här för uthyrning