Norrtälje simhall

Ångande rent sedan 2004.

– Vi har i flera år jobbat med miljön i fokus. Inte för att vi måste utan för att vi vill. Och för att det är viktigt att ha ett miljötänk i det vi gör. På en badmässa såg jag Tecnovap demonstrera ånga och blev väldigt intresserad av möjligheten att kunna städa utan kemikalier och ändå få rent och desinficerat överallt, berättar badchef Marie-Louise Asp i Norrtälje kommun.

I en varm och fuktig miljö där bakterier och mögel trivs och frodas i kombination med svårstädade ytor, som till exempel bastulavar och halksäkra golv används normalt starka kemikalier och högtryckstvätt vid städning. Ett annat och miljövänligt alternativ är att göra som Norrtälje kommun som haft ett rent badhus sedan 2004, när de började städa med ånga.

Beröm från besökarna.

Tomas Wall, simlärare och FaR*-utbildad kontaktperson i Norrtälje badhus säger:-Jag har varit här i flera år nu och vi städar med ånga två gånger i veckan. Ånga är riktigt bra och det syns direkt att det verkligen blir rent. Och roligast av allt är att våra badgäster säger detsamma.

Anita Drougge, platsansvarig i Norrtälje badhus instämmer:-Jodå, ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen. Vi får det renare nu och dessutom desinficerat på köpet!

Ånga på rulle.

Tomas Wall har en önskan:-Väggmonterade modeller vore smidigt. Med ångslangar på rulle som man rullar ut som en brandslang. Det vore toppen. Kunna dra ut slangen och sedan in med den igen.

* FaR är en förkortning av Fysisk aktivitet på Recept

Uthyrning av ångtvättar och annan städutrustning

Vi har både ångtvättar, skurmaskin med ånga, kombiskur, singelskur och våtsug till uthyrning. Ångtvättarna hyr vi ut med ett färdigt tillbehörspaket som täcker de flesta användningsområden. Vi har även större ångtvättar för uthyrning samt ett antal specialmunstycken som behövs för att få bästa resultatet.

Ring 08 5580 7097 eller mejla till uthyrning@tecnovap.se. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00 – 16.00. Avvikande öppettider kan förekomma under semestertider och allmänna helger såsom påsk och jul.

Klicka här för uthyrning