Tecnovaps ångtvättar är speciellt framtagna för den professionella marknaden. Här nedan finns en översiktlig beskrivning av tekniken i våra maskiner. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

10 års garanti

Tecnovap ger 10 års garanti på ångpannan. Vi kan ge så lång garanti eftersom vi vet att våra ångpannor håller högsta kvalitet. Det enda som krävs är att ångpannans enkla underhåll följs. Används inte ångtvätten under en längre tid ska vattnet tömmas ur vilket enkelt görs via en ventil.

Brett sortiment

Tecnovap har marknadens bredaste sortiment av professionella ångtvättar. Vi har därför en ångtvätt för varje typ av applikation. Hos oss kan du välja en ångtvätt utifrån just dina behov. Ångtvättarna är olika både när det gäller kapacitet och tillval av funktioner. Vi hjälper dig att välja rätt ångtvätt anpassad utifrån dina rengöringsbehov.

Tillbehör

Tecnovap har marknadens i särklass bredaste sortiment av tillbehör. Allt från moppar till våra unika munstycken för att ta bort tuggummi. Alla våra tillbehör är tillverkade av högsta kvalitet och är noga testade och utprovade. Vi utvecklar ständigt nya tillbehör för olika applikationer och hos oss kan du även få specialtillverkade tillbehör anpassade till just dina behov.

Service och support

Service och support är mycket viktigt för en säker drift. Vi har ett etablerat servicenät och en egen verkstad. Hos oss får du alltid support och vi ger dig råd och tips hur du rengör med ånga på det bästa och mest effektiva sättet. Vår support inkluderar också personlig utbildning på plats vid köp av maskin (med vissa undantag).

TrueTemp-teknologi

TrueTemp-teknologin i våra ångtvättar är en patenterad vattennivågivare som känner av hur mycket vatten det finns i tryckkärlet och styr vattenflödet till den. Tack vare denna ventil finns det alltid rätt mängd vatten i tryckkärlet så att temperatur och tryck alltid är optimalt. Det är tack vare TrueTemp-teknologin som våra ångtvättar har en jämn och stadig ångproduktion.

2-tanksystem

Våra ångtvättar har ett 2-tank- system. Ångtvätten har en separat tank där vattenpåfyllningen sker och varifrån vatten pumpas in i tryckkärlet. Med denna teknik behöver maskinen aldrig stängas av för vattenpåfyllning. Fördelen med detta är en kontinuerlig drift på våra ångtvättar. Har ångtvätten bara en tank måste maskinen stängas av och svalna innan vatten ånyo kan fyllas på för uppvärmning. Detta slipper du med Tecnovaps ångtvättar.

Ångpannans effekt

Ångpannans effekt är viktig för hur mycket ånga som kan produceras per minut, uppstartstiden på ångtvätten samt hur het ångan kan bli. Tecnovaps ångpannor är helt unika med sina utbytbara element (vanligen måste hela tryckkärlet bytas ut). Tecnovaps ångpannor har också en annan stor fördel – elementen är utrymmeseffektiva. Med små men samtidigt högeffektiva element kan storleken på pannan minskas. Därför har Tecnovap effektiva ångtvättar även i små storlekar. Vanligen behövs upp till 4 gånger så stor volym på ångpannan för att uppnå samma effekt som Tecnovaps ångtvättar har.

Ångproduktion

Ångproduktionen visar hur mycket ånga som produceras per minut eller per timme. Låg ångproduktion påverkar rengöringseffekten. Låg ångproduktion innebär också att vid intensiv användning tar ångan slut, maskinen har helt enkelt inte kapacitet att producera ny ånga i samma takt som den förbrukas. Det är därför det är så viktigt att ha en ångtvätt som är anpassad till hur och till vad ångtvätten skall användas.

Ångtemperatur

Ångans temperatur är avgörande för rengöringseffekten och för att eliminera alla patogena bakterier som dör vid 82°C. Våra ångtvättar håller en betydligt högre temperatur för att nå bästa rengöringseffekt och för att eliminera bakterier, mögel och kvalster. Vi mäter den faktiska temperaturen på ångan. Våra ångtvättar har ända upp till 180° C ångtemperatur för snabb och effektiv rengöring.

Ångtryck

Högt tryck innebär två saker. Dels att ångan kommer åt långt in i skrymslen och vrår och dels att den lösgjorda smutsen sedan blåses bort. En ångtvätt med lågt tryck orkar inte blåsa in ångan i alla skrymslen och vrår och inte heller blåsa bort den upplösta smutsen. Tecnovaps ångtvättar har upp till 10 bars tryck för bästa rengöring.

OWI

I de flesta av våra ångtvättar finns OWI som standard. OWI (Overheated Water Injection) är en sköljfunktion som tar hett vatten direkt från tryckkärlet. Detta kan var bra till ex. för att skölja bort kraftiga beläggningar av smuts och fetter.

Tankvolymer

Tankvolymen spelar roll för hur ofta vatten och kem måste fyllas på. En mindre vattenpåfyllningstank innebär att vatten måste fyllas på oftare. Våra små högeffektiva värmeelement ger möjlighet att istället utöka volymen på vattentanken. Flera av våra ångtvättar har även möjlighet till fast vattenanslutning.

Rengöringsmedel

En del av våra ångtvättar har också en behållare för rengöringsmedel. Rengörnigsmedlet värms upp till c:a 100°C vilket dramatiskt ökar verkningsgraden och därigenom minskar mängden rengörningsmedel som förbrukas. Det är bra för miljön, för plånboken och för användarna som kan minska hanteringen av rengöringsmedel.

Kompetens

Tecnovap har lång erfarenhet av ånga och finns i 60-talet länder runt om i världen. Detta har gett oss en bra kunskap inom rengöring generellt och rengöring med ånga i synnerhet. Våra kunniga säljare rekommenderar vilken maskin som är rätt just för Dig och Dina behov. Vid köp av maskin från oss ger vi alltid en utbildning i maskinens handhavande.

Gratis demo

Hos oss på Tecnovap kan du alltid få en gratis demo av våra ångtvättar. Vi demonstrerar och visar hur ångtvättarna fungerar och berättar om de olika funktionerna. Du får även möjligheten att själv prova hur den fungerar i just din miljö.

Välkommen att boka din demo.

Uthyrning av ångtvättar och annan städutrustning

Vi har både ångtvättar, skurmaskin med ånga, kombiskur, singelskur och våtsug till uthyrning. Ångtvättarna hyr vi ut med ett färdigt tillbehörspaket som täcker de flesta användningsområden. Vi har även större ångtvättar för uthyrning samt ett antal specialmunstycken som behövs för att få bästa resultatet.

Ring 08 5580 7097 eller mejla till uthyrning@tecnovap.se. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00 – 16.00. Avvikande öppettider kan förekomma under semestertider och allmänna helger såsom påsk och jul.

Klicka här för uthyrning