Damm- och bakteriefritt med ånga

Folkhälsomyndigheten skickade i början på 2014 ut ett förslag till nya allmänna råd om städning i skolor och förskolor till några utvalda remissinstanser. Förslaget är en bearbetning av Socialstyrelsens tidigare allmänna råd om städning och kommer att vara ett underlag och ett stöd för bedömningar inom den kommunala miljö- och hälsoskyddtillsynen på skolor och förskolor samt även ett stöd för de som bedriver skol- och förskoleverksamheter.

Ånga minskar risken för allergier

Landets barn och ungdomar bör få gå i förskolor och skolor där städningen sköts på ett sätt som gör att allmänhygienen är bra. Forskningsstudier har även visat samband mellan hälsoproblem som allergi och förekomsten av damm i skolan hos både barn och personal. Folkhälsomyndighetens rekommendation angående kemiska produkter är att inte välja sådana produkter som luktar starkt eller som kan ge upphov till besvär på grund av emissioner av kemiska ämnen. Kemiska produkter kan uteslutas helt när städningen istället görs med ånga. Ångans höga temperatur ersätter de kemiska produkterna samtidigt som det går fortare och behövs en mindre fysisk ansträngning för att städa. Slutresultatet blir ändå bättre eftersom den höga temperaturen på ångan tar död på bakterier, mögel, kvalster och andra små otrevliga livsformer.

Referenser

Råd om städning i skola och förskola från Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens förslag till allmänna råd

Uthyrning av ångtvättar och annan städutrustning

Vi har både ångtvättar, skurmaskin med ånga, kombiskur, singelskur och våtsug till uthyrning. Ångtvättarna hyr vi ut med ett färdigt tillbehörspaket som täcker de flesta användningsområden. Vi har även större ångtvättar för uthyrning samt ett antal specialmunstycken som behövs för att få bästa resultatet.

Ring 08 5580 7097 eller mejla till uthyrning@tecnovap.se. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00 – 16.00. Avvikande öppettider kan förekomma under semestertider och allmänna helger såsom påsk och jul.

Klicka här för uthyrning